Waarom werven in de zomer wél werkt

Algemeen – 06 Aug 2020 door Maarten van Steenbergen

Vaak wordt er gezegd dat je tijdens vakantie periodes, zoals de zomer periode en de december maand, juist niét moet werven. Integendeel! Lees in deze blog waarom werven in de zomer wél een goed idee is.

Zomer evaluatie

In de zomermaanden is het dé tijd voor evaluatie. Kandidaten, met of zonder werk, hebben in deze periode vaak meer vrije tijd. Zo komen ze uit hun dagelijkse sleur en beseffen zich weer even dat er meer is dan alleen werk. Dit is ook het moment dat veel mensen beseffen toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en een volgende stap in hun carrière.  In deze periode hebben kandidaten niet alleen tijd om hun CV bij te werken maar ook om daadwerkelijk werk te gaan zoeken.

Ex-studenten betreden de arbeidsmarkt

Ook komt er rond deze tijd ook een hele nieuwe groep op de arbeidsmarkt, namelijk de net-afgestudeerden. Deze ex-studenten zijn klaar om hun carrière te beginnen en gaan vanaf de zomer veelvoudig zoeken naar een baan. Ga je pas na de zomer werven, dan loop je deze jonge en frisse doelgroep mis!

De arbeidsmarkt is rustig

Dit is vaak de reden dat veel bedrijven er voor kiezen om juist niet te werven in de zomer. De markt is vaak rustiger en er is niet super veel werk te doen. Maar waarom? Dit is juist dé tijd om te werven. Doordat het rustig is op de werkvloer blijft er meer tijd over voor het werven en het selectieproces. Wanneer de markt weer op volle gang is zal er niet alleen minder tijd zijn voor het werven en het selectieproces, maar ook voor het inwerken van een nieuwe collega.

Laat daarom het werven van collega’s zeker niet stil staan. Bij RecruitMens kunnen wij u helpen aan een nieuwe geschikte kandidaat. Lees hier meer over onze open- en transparante aanpak.