Waarom zijn video’s belangrijk bij vacatures?

Wanneer jij de juiste medewerkers wilt vinden is het belangrijk om te laten zien wie jij bent. Een medium hiervoor is bijvoorbeeld video, maar ook goede fotografie kunnen bijdragen aan jouw zichtbaarheid. In deze gastblog verteld Kevin Ike, eigenaar van van Ei naar Kip (een videoproductie bedrijf uit Veenendaal), waarom video’s belangrijk zijn bij vacatures.

Wat is een vacaturevideo?

Een vacaturevideo ook wel bekend als een wervingsvideo, is een video die de tekstuele vacature ondersteunt. Vaak worden medewerkers geïnterviewd of geeft een bedrijfsleider een rondleiding waar de mogelijke sollicitant misschien wel gaat werken. De lengte van de video is vaak rond de 90 seconden en bevat kort en krachtig informatie over het bedrijf en de openstaande functie.

Goede visuele content maakt je bedrijf zichtbaar

Wanneer je gevonden wilt worden, moet je wel zichtbaar zijn als bedrijf. Dit klinkt vrij logisch maar toch maken veel bedrijven nog geen optimaal benut van hun zichtbaarheid. Wanneer je consistent gebruik maakt van goede visuele content val je online op en zullen potentiële sollicitanten en klanten je steeds weer opnieuw blijven onthouden.

“Maak jezelf zichtbaar als je gevonden wilt worden” – Kevin Ike

Wees persoonlijk en authentiek

Het belangrijkste waar je rekening mee moet houden als je als bedrijf zichtbaarder wilt worden. Is dat je eerlijk en authentiek moet zijn. De kijker ziet of voelt aan wanneer een video niet volledig puur is. Wees daarvan bewust en speel met eerlijkheid in op het gevoel van de kijker. Laat zien dat je een puur bedrijf bent.

Gebruik de kracht van video content

Video is een medium wat we steeds vaker voorbij zien komen en dit heeft de grootste reden dat het werkt. Goede video content werkt bij aan jouw online zichtbaarheid en succes. En wanneer je goed zichtbaar bent zal je ook opvallen voor die ene perfecte nieuwe collega.

Uit onderzoeken blijkt dat mensen beelden veel sneller verwerken en beter onthouden dan tekst. Daarbij hebben vooral jongeren mensen de voorkeur om liever een filmpje te zien dan een stuk tekst te lezen. Wanneer jouw doelgroep video kan waarderen dan is video zeker een goede manier om kenbaarheid aan je openstaande vacature te geven.

Mensen willen ervaringen horen, het echte verhaal…

Je kan een heel stuk vertrouwen winnen wanneer je huidige medewerkers vraagt om hun verhaal voor de camera te doen. Zij kunnen vertellen hoe het is om bij jouw bedrijf te werken. Lichtjes maakt de sollicitant dan al kennis met jouw bedrijf en medewerkers.

Jij leest of bekijkt misschien zelf ook wel eerst een review voordat je wat koopt? Het effect van een positieve review kan ook hetzelfde werken voor een review video van jouw medewerkers.

Video als onderdeel van het on-boarding programma

Naast dat je video kan gebruiken voor het promoten van vacatures kan je ook video gebruiken wanneer je nieuwe medewerkers zijn aangenomen. Bijvoorbeeld voor het digitaliseren van het on-boarding video’s. Wanneer je eenmaal deze video’s hebt opgenomen kun je deze in de toekomst voor elke nieuwe medewerker weer gemakkelijk inzetten.

Indien er nieuwe handelingen of regels komen is het aanpassen van deze video’s eenvoudig te doen. Zo blijven ook je video’s altijd up-to-date.

Wanneer moet je een wervingsvideo inzetten?

Meteen een video plaatsen bij een vacature hoeft niet want misschien vind je de perfecte kandidaat al met een eenvoudige tekstuele vacature. Dan is het zonde om te investeren in video. Maar stel je een situatie voor wanneer je weinig aanmeldingen binnen krijgt of dat de aanmeldingen van lage kwaliteit zijn. Dan kun je denken aan de mogelijkheden van videomarketing en een wervingscampagne.

Ook wanneer je bedrijf online wilt groeien zoals bijvoorbeeld op social media. Dan kan vacature of review video hierbij helpen. En wanneer je bedrijf nog weinig bekendheid heeft kun je de werkzaamheden, producten en/of diensten van jouw bedrijf gemakkelijk samenvatting in een goede vacature video of wervingsvideo.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van video bij vacatures?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag samen met Kevin Ike van van Ei naar Kip  langs om de mogelijkheden van video voor je vacatures of naamsbekendheid in te zetten. Bel ons gerust op 0317-750050, of mail naar info@recruit-mens.nl. Meer weten over van Ei naar Kip? Bezoek de website: https://vaneinaarkip.nl/