cover-image

Sourcing

Werven doen we samen

Het vinden van kandidaten is lastig

Het kan een uitdaging zijn om openstaande vacatures te vervullen, vooral in de huidige competitieve arbeidsmarkt. Concurrentie en gebrek aan bekendheid als werkgever kunnen redenen zijn waarom je moeite hebt om geschikte kandidaten aan te trekken.Het plaatsen van een vacature en hopen op reacties is vaak niet voldoende in deze tijd. 

Maar maak je geen zorgen; door sourcing te gebruiken, kun je deze problemen vermijden. Zo richt je je op het actief zoeken naar geschikte kandidaten binnen het wervingsproces. Samen werven? 

Sourcing door experts

Het traditionele proces van het plaatsen van een vacature en wachten op reacties is niet langer voldoende in de huidige arbeidsmarkt. Actieve en strategische benaderingen zijn nodig, en wij staan klaar om je daarbij te ondersteunen! Onze aanpak? Sourcing. Want sourcing is de sleutel tot het vinden van de juiste kandidaten. 

Sourcing richt zich op het actief zoeken naar geschikte kandidaten binnen het wervingsproces. Momenteel is zo'n 10-15 procent van de Nederlandse beroepsbevolking actief op zoek naar een nieuwe baan. Daarnaast is er een grote groep werknemers die niet actief op zoek is maar wel open staat voor nieuwe uitdagingen, de zogenaamde passieve of latente werkzoekenden. Deze groep vormt zo'n 40-75 procent van de bevolking. Door deze doelgroep proactief te benaderen, vergroten we de kans op het vinden van de best passende kandidaat. 

 

Hoe we het doen

Met onze sourcingtechnieken brengen we deze doelgroep in kaart en kunnen we verborgen talenten ontdekken, zelfs als ze niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan. We evalueren of ze beschikken over de juiste vaardigheden, competenties en opleidingen. Door gebruik te maken van slimme zoektechnieken en ons uitgebreide netwerk binnen diverse sectoren kunnen we effectief en efficiënt te werk gaan. We maken ook gebruik van diverse recruitmenttools om deze (latent) werkzoekenden persoonlijk te benaderen, zoals LinkedIn, Indeed en Nationale Vacaturebank, waarbij we altijd de naam van jouw bedrijf noemen. Door met hen in gesprek te gaan en te ontdekken waar ze naar op zoek zijn, krijgen we een volledig beeld en kunnen we beter de juiste match maken. 

Maarten van Steenbergen
Eigenaar | Recruitment Specialist
Recruiter img
Maarten van Steenbergen
Eigenaar | Recruitment Specialist

‘Het bij elkaar brengen van de perfecte match tussen werkgever en werknemer geeft mij nog steeds een waanzinnig goed gevoel’. Maarten van Steenbergen is oprichter en eigenaar van RecruitMens. Na een loopbaan van vijftien jaar in de arbeidsbemiddeling, is Maarten begin 2019 gestart met RecruitMens. In plaats van werkzoekenden aan te bieden bij opdrachtgevers, is zijn levensdoel nu om zijn opdrachtgevers zichtbaar te maken op de arbeidsmarkt. Laat zien wie je bent, dan trek je de persoon aan die bij je past. De lijfspreuk van Maarten is: Alleen ga je sneller, samen kom je verder!

Bel me terug

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.