cover-image

5 eenvoudige tips om jouw wervingsproces te versterken

Nieuws 31 Jul 2023 door Maarten van Steenbergen

5 eenvoudige tips om jouw wervingsproces te versterken

1. Duidelijke vacatureteksten Het begint allemaal met een duidelijke en aantrekkelijke vacaturetekst. Zorg ervoor dat de functieomschrijving alle vereiste vaardigheden en verantwoordelijkheden bevat, evenals de verwachtingen van het bedrijf. Gebruik een positieve en inclusieve taal om potentiële kandidaten aan te spreken en vermijd jargon of te technische termen. Wees ook eerlijk over de uitdagingen van de functie en biedt aantrekkelijke voordelen en groeimogelijkheden aan.

2. Verbeter de sollicitatie-ervaring Maak het sollicitatieproces eenvoudig en snel voor kandidaten. Optimaliseer je sollicitatieformulieren voor mobiele apparaten, aangezien steeds meer mensen via hun smartphones solliciteren. Beperk het aantal verplichte velden om het sollicitanten gemakkelijker te maken, maar zorg er wel voor dat je de essentiële informatie krijgt. Reageer binnen een redelijke termijn op sollicitaties en geef duidelijke informatie over het vervolg van het proces.

3. Interne referrals stimuleren Maak gebruik van de kracht van werknemers die al bij je bedrijf werken. Stimuleer interne referrals door een beloningsprogramma op te zetten voor medewerkers die succesvolle kandidaten aandragen. Medewerkers die hun vrienden, familie of professionele netwerk aanbevelen, hebben vaak al een goed idee van de bedrijfscultuur en zullen waarschijnlijk gekwalificeerde kandidaten aandragen die goed passen binnen de organisatie.

4. Investeer in employer branding Bouw een sterk employer brand op om je bedrijf als aantrekkelijke werkgever te positioneren. Gebruik social media, je website en andere online kanalen om de bedrijfscultuur, missie, visie en successen te delen. Plaats foto's en video's van je team op het werk en laat medewerkers hun persoonlijke ervaringen delen. Een positief en authentiek employer brand kan potentiële kandidaten overtuigen om voor jouw organisatie te kiezen.

5. Feedback verzamelen en verbeteren Evalueer regelmatig het wervingsproces door feedback te verzamelen van zowel aangenomen als afgewezen kandidaten. Vraag naar hun ervaring met het sollicitatieproces en wat er beter kan. Analyseer deze feedback en gebruik het om verbeteringen aan te brengen in het proces. Door actief te luisteren naar de ervaringen van sollicitanten, kun je je wervingsstrategie voortdurend optimaliseren en de kans vergroten dat je de juiste kandidaten aantrekt.

Met deze vijf eenvoudige tips kunnen werkgevers hun wervingsproces effectiever maken en getalenteerde medewerkers aantrekken die passen bij de cultuur en doelstellingen van het bedrijf. Door het verbeteren van de vacatureteksten, het vereenvoudigen van het sollicitatieproces, het benutten van interne referrals, het opbouwen van een sterk employer brand en het continu verzamelen van feedback, kan een organisatie een concurrentievoordeel behalen in de huidige arbeidsmarkt.

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.