cover-image

2 Banen tegelijk, do or don’t?

18 Jan 2023

In andere landen is het al razend populair, The Job Juggle. Kijk bijvoorbeeld naar New York, waar de echte Yorkers al jaren twee, soms wel drie, banen tegelijkertijd hebben. Dit is ooit begonnen om de dure leefstijl in de grote steden te kunnen betalen, maar dit is momenteel razend populair om hele andere redenen.

Twee banen hebben is zeker niet weggelegd voor een routine-liefhebber, maar wél voor iemand die van afwisseling houdt. Een baan kan al snel saai en eentonig worden, wanneer je elke dag gelijkmatige taken verricht. Met twee banen doe je steeds iets anders. Heerlijk dus als je de dagelijkse sleur niet ziet zitten en van uitdaging en afwisseling houdt! Al zou je bij beide banen precies de zelfde taken verrichten, ben je toch weer in een andere omgeving én met andere mensen.

Het zien van andere mensen haalt je niet alleen uit de dagelijkse sleur maar ook vergroot het jouw netwerk enorm. Bij twee banen maak je verschillende connecties. Wie weet wat de toekomst hierdoor zal brengen! Bij beide banen doe je een hoop kennis op, die je dan ook weer bij beide toe kan passen (wat ook gunstig voor je werkgever is). Er wordt vaak gedacht dat het hebben van meerdere banen voortkomt uit financiële noodzaak, maar het is vaak juist vanwege de afwisseling én kennis die het bied.

Een zogeheten ’Stapel baan’ vergt wel dat je goed moet kunnen plannen en een flexibele houding moet hebben. Daarnaast is het heel belangrijk om je grenzen te stellen en ‘Nee’ te kunnen zeggen. Je hebt over het algemeen veel vrijheid en kunt meerdere dingen te gelijk leren. Heerlijk toch, of niet?

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.