cover-image

5 Recruitmentvoorspellingen voor 2025

Algemeen 20 Oct 2024 door Daniëlle van Ravenswaaij

In 2025 staan we aan de vooravond van grote veranderingen in de arbeidsmarkt. Terwijl de focus verschuift, moeten werkgevers zich aanpassen aan nieuwe realiteiten. Hier zijn vijf trends die de komende jaren bepalend zullen zijn voor de arbeidsmarkt.

1. 40-urige werkweek? Verleden tijd.

Generatie Z heeft geen behoefte meer aan de standaard werkweek van 40 uur. Ze vragen om meer flexibiliteit in hun werk. Werkgevers die geen flexibele werktijden of hybride werkvormen aanbieden, zullen moeite hebben om jong talent aan te trekken. Slimme werkgevers omarmen deze trend en passen hun werkstructuur aan om medewerkers de vrijheid te geven die ze willen.

2. Nieuwe werkvormen krijgen de overhand.

Vaste contracten en freelance opdrachten blijven bestaan, maar we zien een groei in traineeships, BBL-plekken en gig-werk. Innovatieve werkvormen worden de norm. Werknemers hechten steeds meer waarde aan vrijheid en flexibiliteit. De arbeidsmarkt wordt dynamischer, en werkgevers moeten daarop inspelen door flexibele werkopties aan te bieden.

3. Pensionado’s maken een comeback.

De vergrijzing biedt nieuwe kansen. Steeds meer werkgevers zien de waarde van pensionado’s, die met hun jarenlange ervaring een belangrijke rol kunnen spelen. Veel gepensioneerden willen parttime werken voor de voldoening en niet alleen voor het geld. Ze kunnen ook een mentorrol vervullen en jongere medewerkers begeleiden.

4. Het eerste volledig geautomatiseerde uitzendbureau.

In 2025 zal technologie een nog grotere rol spelen in het wervingsproces. Door de opkomst van AI en automatisering kan het volledige uitzendproces – van matching tot betaling – digitaal verlopen. Dit zorgt voor een snellere en efficiëntere werving, waarbij menselijke tussenkomst steeds minder nodig is.

5. Het einde van het cv.

Het traditionele cv verdwijnt langzaam. Werkgevers zullen minder letten op een lange lijst met eerdere banen en meer op vaardigheden en persoonlijkheid. Real-time kennismakingen en persoonlijke gesprekken worden de norm, waarbij de focus ligt op wat iemand nu te bieden heeft in plaats van op het verleden.

Blijf onze blog volgen voor meer updates over de laatste trends en ontwikkelingen in recruitment!

Op zoek naar de juiste mensen voor uw team?

RecruitMens, gevestigd in Veenendaal, is uw partner in recruitment marketing, jobmarketing en employer branding. Wij helpen u met het schrijven van vacatureteksten, het creëren van wervende content en het vinden van de perfecte kandidaten. Neem vandaag nog contact met ons op voor een succesvolle werving en selectie!

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.