cover-image

6 alternatieve wervingsstrategieën om top talent aan te trekken

Algemeen 03 Jul 2024 door Daniëlle van Ravenswaaij

Bij RecruitMens streven we ernaar om innovatieve methoden te gebruiken om talent te werven. Naast onze professionele diensten zijn er ook enkele strategieën die je zelf kunt implementeren om jouw doelgroep effectief te bereiken op de arbeidsmarkt. Hier zijn zes alternatieve wervingsmethoden om te overwegen:

1. Optimaliseer interne vacatures

In België zijn interne vacatures het meest effectieve wervingskanaal, maar in Nederland blijven ze onderbenut. Zorg voor een betere zichtbaarheid van vacatures op het interne platform en promoot interne mobiliteit actief door middel van een prikbord en toegewijde recruiters.

2. Stageprogramma's voor jong talent

Voor een jongere doelgroep zijn stageplekken een uitstekende manier om zichtbaarheid te vergroten. Bied professionele begeleiding tijdens stages om jong talent aan te trekken en te behouden.

3. Organiseer open dagen en open huizen

Open dagen en open huizen zijn niet alleen leuk voor huidige medewerkers, maar ook effectief voor het aantrekken van nieuw talent. Open je organisatie voor potentiële werknemers en versterk zo je employer branding.

4. Stimuleer open sollicitaties

Hoewel nog niet altijd serieus genomen, zijn open sollicitaties een belangrijk oriëntatiekanaal. Combineer met meeloopdagen en oriëntatiegesprekken om diverse talenten aan te trekken.

5. Zet promotieteams in

Directe benadering van potentiële werknemers op markten, festivals of lokale evenementen kan een effectieve manier zijn om contact te leggen met kandidaten, vooral voor doelgroepen zoals frontline workers.

6. Out-of-the-box wervingsmethoden

Denk aan het plaatsen van advertenties in lokale kranten, deelname aan banenbeurzen, en gebruik van outdoor advertenties en vakbladen. Deze traditionele methoden kunnen nog steeds verrassend effectief zijn in het aantrekken van gekwalificeerde kandidaten.

Deze strategieën helpen je niet alleen bij het vinden van de juiste kandidaat, ze versterken ook je positie als aantrekkelijke werkgever.

Op zoek naar de juiste mensen voor uw team? RecruitMens, gevestigd in Veenendaal, staat voor u klaar. Wij zijn experts in recruitment marketing, jobmarketing en employer branding. Laat ons u helpen met het schrijven van vacatureteksten, het creëren van wervende content en het vinden van de perfecte kandidaten. Neem vandaag nog contact met ons op voor een succesvolle werving en selectie. 

 

 

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.