cover-image

Solliciteren doen we niet meer! We leven in het tijdperk van advertising en sourcing.

Nieuws 04 Jul 2023 door Maarten van Steenbergen

Welkom bij de nieuwste blog van RecruitMens, partner in Samen Werven. In de afgelopen jaren hebben we een opmerkelijke verschuiving waargenomen in de arbeidsmarkt - het solliciteren, zoals we dat altijd kenden, lijkt een stap terug te doen. Het is 2023, en we kennen al een aantal jaren een nieuw tijdperk in recruitment: het tijdperk van advertising en sourcing.

Laten we beginnen met het stellen van een vraag: Waarom sturen mensen minder vaak sollicitaties? Het antwoord is eenvoudig. Tegenwoordig staan de meesten van ons voortdurend "aan" door de alomtegenwoordigheid van technologie. Met onze professionele profielen, van LinkedIn tot portfolio websites, zijn we constant in de 'showcase'-modus. Deze verandering in dynamiek heeft het wervingslandschap drastisch veranderd. De traditionele sollicitatiebrief en CV zijn niet meer de enige manieren om een nieuwe baan te vinden.

Recruiters zoals wij bij RecruitMens hebben deze kans aangegrepen om het recruitmentproces opnieuw te definiëren. We hebben de focus verschoven van wachten op sollicitaties naar proactieve advertising en sourcing. En hier zijn de redenen waarom:

  1. Passieve kandidaten aantrekken: Niet iedereen is actief op zoek naar een baan, maar dat betekent niet dat ze niet open staan voor een geweldige kans. Door middel van targeted advertising kunnen we deze 'passieve' kandidaten bereiken en hen informeren over de mogelijkheden die perfect aansluiten bij hun vaardigheden en ambities.
  2. Inzoomen op de juiste kandidaten: Met behulp van geavanceerde technologieën en datagedreven algoritmes kunnen we zeer specifieke groepen mensen bereiken. Op deze manier kunnen we de juiste banen presenteren aan de mensen met de juiste vaardigheden, ervaring en interesses.
  3. Het maximaliseren van de kandidaat-ervaring: In plaats van te wachten op sollicitaties, creëren we met advertising en sourcing een persoonlijkere en aantrekkelijkere ervaring voor kandidaten. We kunnen hen direct benaderen met banen die perfect bij hun profiel passen, waardoor ze tijd besparen en de frustratie van het zoeken naar en solliciteren naar ongeschikte functies vermijden.
  4. Efficiëntie voor bedrijven: Voor bedrijven betekent deze aanpak dat ze niet door stapels CV's hoeven te gaan van kandidaten die misschien niet eens geschikt zijn voor de functie. In plaats daarvan presenteren wij hen de best passende kandidaten, waardoor het wervingsproces efficiënter en effectiever wordt.

Bij RecruitMens hebben we deze innovatieve benaderingen omarmd en zien we geweldige resultaten. We zijn in staat om bedrijven en kandidaten sneller en effectiever te matchen dan ooit tevoren.

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.