cover-image

Dansend werven via TikTok. Moet dat?

Nieuws 10 Nov 2023 door Manon Keulen

Het werven van nieuwe talenten is altijd een uitdaging geweest voor recruiters. Met de opkomst van sociale media zijn er steeds meer platforms beschikbaar om potentiële kandidaten te bereiken. Eén van die platforms is TikTok, een razend populaire app voor het delen van korte video's. Maar is het echt nodig om TikTok in te zetten voor werving? In dit artikel zullen we de ins en outs van TikTok als wervingsinstrument bespreken, en uiteindelijk zullen we concluderen dat het niet noodzakelijk is, maar wel voordelen kan bieden.

De kracht van TikTok voor werving

  1. Bereik een jonger publiek

Een van de belangrijkste voordelen van TikTok is het vermogen om een jonger publiek te bereiken. De app heeft miljoenen gebruikers, vooral in de leeftijdscategorie van 16 tot 24 jaar. Als uw bedrijf op zoek is naar jong talent, kan TikTok een waardevol platform zijn om in overweging te nemen.

  1. Creatieve mogelijkheden

TikTok staat bekend om zijn creatieve en speelse karakter. Recruiters kunnen gebruikmaken van de mogelijkheden om opvallende en informatieve video's te maken die de aandacht van potentiële kandidaten trekken. Dit kan een verfrissende en authentieke manier zijn om uw bedrijf te presenteren.

  1. Viraliteit

TikTok-video's kunnen snel viraal gaan, waardoor uw wervingsboodschap een groter publiek kan bereiken dan u op andere platforms zou kunnen. Een creatieve video die aanspreekt, kan duizenden of zelfs miljoenen views genereren.

 

De keerzijde van TikTok voor werving

  1. Tijdsintensief

Het beheren van een TikTok-account en het maken van effectieve video's kan tijdrovend zijn. Als u beperkte middelen heeft, kan dit een uitdaging vormen.

  1. Niet voor elk bedrijf

TikTok is misschien niet het juiste platform voor elk bedrijf of elke branche. Sommige sectoren, zoals de financiële of juridische sector, lenen zich mogelijk minder goed voor TikTok-werving.

  1. Negatieve publiciteit

Hoewel TikTok veel positieve aandacht krijgt, kan het platform ook controversieel zijn. Er zijn gevallen geweest van negatieve publiciteit en merkreputaties die geschaad zijn door ongepaste inhoud op TikTok.

  1. Adverteren via TikTok

Hoewel we actief gebruik maken van TikTok voor landelijke wervingscampagnes, is het momenteel helaas (nog) niet mogelijk om specifieke regio's te targeten. Onze online vacatures richten zich vaak op lokale kandidaten, waarbij de afstand tot de werkplek van groot belang is. We blijven onze wervingsstrategieën altijd optimaliseren en indien regionaal adverteren in de toekomst mogelijk wordt, zullen wij hier zeker gebruik van maken!

Conclusie: TikTok als aanvulling, geen noodzaak

Het gebruik van TikTok voor werving is geen absolute noodzaak, maar het kan zeker voordelen bieden, vooral als u op zoek bent naar jong talent en bereid bent creatief te zijn. Het is belangrijk om uw doelgroep en bedrijfsdoelstellingen in overweging te nemen voordat u besluit om TikTok in uw wervingsstrategie op te nemen. Als het bij uw merk en doelgroep past, kan TikTok een waardevol hulpmiddel zijn om uw wervingsinspanningen te versterken.

Kortom, dansend werven via TikTok is geen verplichting, maar het kan zeker vruchten afwerpen als het op de juiste manier wordt ingezet. Het is slechts één van de vele instrumenten in de gereedschapskist van een recruiter, en het kan een interessante en dynamische manier zijn om uw bedrijf en uw vacatures onder de aandacht te brengen.

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.