cover-image

De toekomst van recruitment

01 Feb 2023

Kennismaken, solliciteren, onboarden, interviewen en assessments. We doen het nu allemaal online. Slaan recruiters, nu ze op afstand werken, volledig de plank mis. Of komen we erachter dat je recruitment ook wel kan uitbesteden. Net zoals we dat met onze administratie, ICT en juridische hulp doen. Recruitment goeroe Kevin Wheeler doet een aantal voorspellingen. Zo praat hij over het remote werken en het outsourcen van recruitment. (bron: Werf&, 2020)

Wheeler noemt dit dé doorbraak van 2020: Het inzien dat thuiswerken wél kan. Dit is volgens hem ook de sleutel van de toekomst. Hij voorspelt dat op afstand werken er zeker zal blijven en dat men minder vaak op kantoor zal gaan werken. Hierdoor zal een locatie veel minder belangrijk worden tijdens het zoeken van werknemers. Een andere doorbraak die Wheeler voorspelt is het uitbesteden van recruitment. Volgens Wheeler hebben interne recruiters dan misschien meer kennis van de bedrijfscultuur, maar de externe recruiters zijn beter up-to-date van de technologische ontwikkelingen, zijn efficiënter en innoveren meer.  Wheeler voorspelt dat bedrijven dit vooral nú in gaan zien en er voor gaan kiezen om hun eigen interne expertise te bundelen met de kennis van een externe werver.

RecruitMens is die externe werver. Wij zijn gespecialiseerd in het snel en vakkundig ondersteunen van MKB organisaties in Midden-Nederland. Bij RecruitMens werken wij met én voor mensen. Samen met onze opdrachtgevers zoeken wij naar de allerbeste kandidaat. Wij zijn dagelijks actief op de arbeidsmarkt en hebben alle middelen om de vacature op de juiste kanalen te presenteren. Daarnaast starten wij direct met het actief zoeken naar geschikte kandidaten. Wij werken en werven vanuit de naam van onze opdrachtgever en maken op dat moment ook onderdeel uit van het bedrijf. Wij denken vanuit de belangen van het bedrijf en zoeken de juiste persoon die perfect bij het bedrijf past. Door de vele contactmomenten en ons zorgvuldige selectieproces, spreek je alleen kandidaten die een versterking voor je organisatie kunnen zijn. Jij de kennis van je bedrijf, wij van recruitment. Samen werven.

Alleen ga je sneller. Samen kom je verder!

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.