cover-image

En? Kan je al wat makkelijker mensen vinden?

Nieuws 25 Jan 2024 door Maarten van Steenbergen

En? Kan je al wat makkelijker mensen vinden? Dit is een veel gestelde vraag die wij de afgelopen maanden horen. En terecht. Het zou een logische conclusie zijn van een veranderende economische situatie en (nog) onduidelijke politieke koers. In eerdere periodes van economische afkoeling, koelde de arbeidsmarkt mee af. De afgelopen maanden is de arbeidsmarkt ook wel wat afgekoeld, maar hoe merkbaar is dat als die van oververhit naar (slechts) zeer heet gaat? Terwijl de eerste signalen van economische groei zich ook alweer aandienen? Wij delen graag in ons nieuwste blog onze kijk op de huidige situatie met jullie en delen daarin wat relevante data vanuit de specialisten in de markt.

Wat zeggen de experts?
Het is duidelijk dat de arbeidsmarkt zich momenteel in een boeiende overgangsfase bevindt. De afgelopen maanden hebben we een lichte afkoeling gezien, maar de markt blijft dynamisch en uitdagend. De input van Arjan Ruis van Intelligence Group en Wim Davidse biedt waardevolle inzichten in deze evolutie.

Arjan Ruis benadrukt de onzekerheid die momenteel heerst, vooral gevoed door de fluctuerende economische indicatoren en de politieke onvoorspelbaarheid. Het lijkt erop dat de arbeidsmarkt, die eens oververhit was, nu naar een zeer hete status overgaat. Dit wijst op een aanhoudend sterke vraag naar arbeid, ondanks de algemene economische afkoeling.

Wim Davidse voegt hieraan toe dat er tekenen zijn van economische groei, wat de complexiteit van de huidige marktsituatie benadrukt. Bedrijven kunnen zich geconfronteerd zien met een paradoxale situatie: een afkoelende economie die tegelijkertijd groeisignalen vertoont.

Deze nuances zijn cruciaal voor bedrijven die proberen te navigeren in deze onzekere tijden. Het is belangrijk om niet alleen rekening te houden met de macro-economische indicatoren, maar ook met de sector-specifieke trends en veranderingen in het consumentengedrag.

In het licht van deze ontwikkelingen lijkt het antwoord op de vraag "Kan je al wat makkelijker mensen vinden?" niet eenduidig. Terwijl sommige sectoren een versoepeling in het wervingsproces kunnen ervaren, kunnen andere sectoren nog steeds te maken hebben met een krappe arbeidsmarkt. Het is belangrijker dan ooit voor bedrijven om zich aan te passen, flexibel te zijn en strategisch te plannen om te kunnen concurreren om talent in deze snel veranderende omgeving.

Interessante bronnen:
https://www.linkedin.com/in/wimdavidse/
https://intelligence-group.nl/nl/resources/arbeidsmarkt-op-een-keerpunt-krapte-blijft/
https://www.werf-en.nl/arbeidsmarkt-op-keerpunt-krapte-blijft/

Met deze blog willen wij jullie informeren, maar wellicht is het ook een opmaat voor een (verdere) vruchtbare samenwerking. Bij RecruitMens begrijpen we dat elke organisatie uniek is, met eigen uitdagingen en kansen. Daarom gaan wij graag vrijblijvend in gesprek, waarin we uw specifieke situatie grondig kunnen bespreken. Ons doel is om onze ervaring en kennis op het gebied van  recruitment- en arbeidsmarktcommunicatieplan te delen en wellicht sluit onze dienstverlening aan bij uw huidige behoeften. Alleen ga je sneller, samen kom je verder!

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.