cover-image

Hoe verloopt een recruitmentproces? Stap 3: Werven

Algemeen 02 Feb 2024 door Daniëlle van Ravenswaaij

In recruitment zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen om de ideale kandidaat te kunnen vinden. In deze nieuwe blogreeks leggen wij die stappen uit. Vandaag gaan we het hebben over stap 3: het werven. Nu dat de vacature er perfect uit ziet, is het tijd om hem te verspreiden. Maar hoe bereik je nou de juiste doelgroep? Hier zijn enkele strategieën:  

Werken-bij website: Plaats je vacature op je eigen werken-bij website en zorg voor duidelijke informatie over de functie en het bedrijf. 

Jobboards: Denk aan websites zoals LinkedIn Jobs, Indeed, of Glassdoor. Het kiezen van de juiste jobboards is cruciaal, omdat dit de plekken zijn waar werkzoekenden actief op zoek gaan naar kansen. Gebruik gerenommeerde jobboards die passen bij je vacature en doelgroep. 

Social media: Deel vacatures op platforms zoals LinkedIn, Facebook, en Twitter met een aantrekkelijk plaatje en een goede tekst, eventueel met hashtags.  

Recruitmentbureaus: Recruitmentbureaus fungeren als tussenpersonen tussen bedrijven en kandidaten. Ze beschikken over uitgebreide netwerken en ervaring in sourcing, waardoor ze niet alleen vacatures kunnen plaatsen, maar ook proactief geschikte kandidaten kunnen vinden.  Overweeg samenwerking met bureaus die zowel jobboards als sourcing-expertise bieden. 

Netwerken: Gebruik je persoonlijke en zakelijke netwerk om geschikte kandidaten te vinden. 

Referral-programma's: Als een medewerker een kandidaat aanbrengt die wordt aangenomen, kan hij of zij hiervoor een beloning ontvangen. Dit stimuleert werknemers om actief betrokken te zijn bij het recruitmentproces. 

In de volgende stappen van deze blogreeks gaan we het hebben over het selectieproces. Blijf ons volgen om meer te leren over de verschillende aspecten van recruitment! 

Op zoek naar de juiste mensen voor uw team? RecruitMens, gevestigd in Veenendaal, staat voor u klaar. Wij zijn experts in recruitment marketing, jobmarketing en employer branding. Laat ons u helpen met het schrijven van vacatureteksten, het creëren van wervende content en het vinden van de perfecte kandidaten. Neem vandaag nog contact met ons op voor een succesvolle werving en selectie. 

 

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.