cover-image

Hoe verloopt een recruitmentproces? Stap 5: Sollicitatiegesprek

Algemeen 09 Feb 2024 door Daniëlle van Ravenswaaij

In recruitment zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen om de ideale kandidaat te kunnen vinden. In deze nieuwe blogreeks leggen wij die stappen uit. Vandaag gaan we het hebben over stap 3: het voeren van sollicitatiegesprekken. Nadat er een aantal geschikte kanditaten zijn selecteerd, is het tijd om met ze in gesprek te gaan. Maar hoe pak je dit aan?  

Voorbereiden: Voordat je de sollicitanten uitnodigt voor een interview, is het essentieel om een grondige voorbereiding te doen. Dit omvat het bestuderen van hun cv's, het begrijpen van hun achtergrond, vaardigheden en ervaringen, en het identificeren van de specifieke criteria die je zoekt in de ideale kandidaat.  

Stel gerichte vragen: Nu de voorbereiding is voltooid, is het tijd voor het sollicitatiegesprek zelf. Tijdens het sollicitatiegesprek is het belangrijk om een gestructureerde aanpak te volgen. Stel vragen die gericht zijn op de specifieke vereisten van de functie, en probeer een goed beeld te krijgen van de motivatie en de persoonlijkheid van de kandidaat. Het is ook een goed moment om te peilen of de kandidaat past bij de bedrijfscultuur en waarden.  

Een tweede gesprek of afwijzing: Afhankelijk van het verloop van het eerste sollicitatiegesprek, kan het nodig zijn om een tweede gesprek in te plannen. Dit kan dieper ingaan op specifieke aspecten van de functie of een kans bieden voor andere teamleden om de kandidaat te ontmoeten en input te geven. Helaas is het soms ook nodig om een sollicitant af te wijzen als ze niet aan de verwachtingen voldoen. Het is belangrijk om deze afwijzing respectvol en constructief te communiceren, zodat de kandidaat een positieve indruk van jouw organisatie behoudt.  

In onze volgende blogpost in deze serie zullen we dieper ingaan op de follow-up na de sollicitatiegesprekken en hoe je de definitieve beslissingen neemt over wie er wordt aangenomen. Blijf op de hoogte voor meer waardevolle inzichten in het recruitmentproces.  

Op zoek naar de juiste mensen voor uw team? RecruitMens, gevestigd in Veenendaal, staat voor u klaar. Wij zijn experts in recruitment marketing, jobmarketing en employer branding. Laat ons u helpen met het schrijven van vacatureteksten, het creëren van wervende content en het vinden van de perfecte kandidaten. Neem vandaag nog contact met ons op voor een succesvolle werving en selectie. 

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.