cover-image

Recruitment Roundup: Het belangrijkste nieuws van april 2024

Nieuws 03 May 2024 door Daniëlle van Ravenswaaij

In april waren er opmerkelijke ontwikkelingen in recruitment. We hebben er vijf op een rij gezet.

 

1. Investeringen in werkcentra, UWV juicht toe

Het demissionaire kabinet kondigde aan dat het €86 miljoen extra zou investeren in 35 werkcentra verspreid over het land. Deze centra, waarin verschillende belanghebbenden samenwerken, zijn bedoeld om de arbeidsmarkt te verlichten. Het UWV, dat steeds meer belang hecht aan een menselijke benadering, verwelkomde deze investering als een stap in de goede richting. 

2. Mbo-studenten blijven verstoken van stagevergoedingen

Hoewel er vooruitgang is geboekt in de behandeling van mbo-studenten ten opzichte van hun hbo- en wo-collega's, blijft het gebrek aan stagevergoedingen een punt van zorg. Ongeveer 60% van de mbo-studenten ontvangt nog steeds geen vergoeding, wat aanzienlijk verschilt van andere onderwijsniveaus. Demissionair onderwijsminister Robbert Dijkgraaf herhaalde zijn oproep om dit ongelijk te verhelpen. 

3. De opkomst van skills based recruitment

Skills based recruitment blijft een hot topic, zij het met wisselend succes in de praktijk. In de VS werd in april een wet aangenomen die skills based hiring verplicht stelt voor al het federale overheidspersoneel. Ondertussen blijven veel bedrijven in Nederland worstelen met de implementatie ervan, volgens een onderzoek van Lepaya. 

4. Lancering van diverse HR-platforms

April bracht een golf van nieuwe HR-platforms met zich mee, waaronder hrmorgen.nl van Compagnon en ZiPMedia, de Recruiters United Academy (voorheen Kiqit), en Brightmine (voorheen XpertHR). Dit getuigt van een dynamische markt, met bedrijven die inspelen op de behoeften van HR-professionals. 

5. Randstad introduceert het Inzendbureau

 Randstad lanceerde het 'Inzendbureau', gericht op het inzetten van statushouders op de arbeidsmarkt. Dit initiatief, dat bedrijven in contact brengt met potentiële werknemers, onderstreept het belang van diversiteit en inclusie in recruitment. 

 

Voor meer informatie over de laatste ontwikkelingen in recruitment, blijf onze blog volgen.  

Op zoek naar de juiste mensen voor uw team? RecruitMens, gevestigd in Veenendaal, staat voor u klaar. Wij zijn experts in recruitment marketing, jobmarketing en employer branding. Laat ons u helpen met het schrijven van vacatureteksten, het creëren van wervende content en het vinden van de perfecte kandidaten. Neem vandaag nog contact met ons op voor een succesvolle werving en selectie. 

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.