cover-image

Spreid je winkansen: Het belang van meerdere wervingskanalen

Algemeen 20 Aug 2024 door Daniëlle van Ravenswaaij

Als recruiters weten we hoe belangrijk het is om de juiste kandidaten voor je vacatures te vinden. De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging, en door je vacature via meerdere kanalen te verspreiden, vergroot je je kansen op succes.

Waarom is dit zo belangrijk? Uit onze ervaring blijkt dat vacatures die via meerdere kanalen worden verspreid, aanzienlijk meer zichtbaarheid genereren. Dit betekent dat je vacature door een breder publiek wordt gezien, waardoor de kans groter is dat je de juiste kandidaat aantrekt. Wanneer je inzet op diversiteit in wervingskanalen, vergroot je niet alleen de zichtbaarheid, maar ook de kwaliteit en diversiteit van sollicitanten die je vacature aantrekt.

Daarnaast zorgt het verspreiden van je vacature over meerdere kanalen ervoor dat je de verschillende doelgroepen binnen de arbeidsmarkt bereikt. Sommige kandidaten zijn bijvoorbeeld actiever op sociale media, terwijl anderen vaker gebruikmaken van specifieke vacaturesites. Door je vacature op verschillende platforms zichtbaar te maken, zorg je ervoor dat je alle potentiële talenten bereikt, ongeacht waar ze zich oriënteren.

Er zijn verschillende wervingskanalen die je kunt benutten om je vacatures effectief te verspreiden:

  1. Vacaturesites: Platforms zoals Indeed, Monsterboard en Nationale Vacaturebank zijn ideaal voor het plaatsen van vacatures met een groot bereik. Deze sites trekken een breed publiek en zorgen voor snelle zichtbaarheid.

  2. Sociale media: LinkedIn, Facebook en Instagram bieden krachtige mogelijkheden om je vacatures bij specifieke doelgroepen onder de aandacht te brengen, vooral met gerichte advertenties.

  3. Bedrijfswebsite: Een goed vindbare 'Werken bij'-pagina op je eigen website is cruciaal. Kandidaten die al interesse hebben in je organisatie, zullen hier vaak direct kijken.

  4. Job boards en niche sites: Voor gespecialiseerde functies zijn niche job boards, zoals Dice voor tech-professionals of MediVacature.nl voor zorgprofessionals, zeer effectief.

  5. Krant en printmedia: Hoewel digitaal werven steeds populairder is, kunnen traditionele media zoals kranten nog steeds waardevol zijn. Vooral voor lokale functies of doelgroepen die minder online actief zijn, kan adverteren in de krant een effectieve aanvulling zijn.

Door al deze verschillende kanalen in te zetten, vergroot je de kans dat je de juiste kandidaten bereikt, ongeacht waar ze zich bevinden. Kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan contact met ons op.

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.