cover-image

Terugblik recruitmenttrends 2023

Nieuws 19 Dec 2023 door Maarten van Steenbergen

Bij het terugblikken op de recruitmenttrends van 2023, valt op dat enkele voorspellingen daadwerkelijk zijn uitgekomen. Hier zijn de belangrijkste trends:

  1. Voortzetting van remote werken: Remote werken bleef een cruciale trend in 2023. Bedrijven hebben hun wervingsstrategieën hierop aangepast, met een focus op het aantrekken van talent dat efficiënt op afstand kan werken.

  2. Nadruk op competenties van kandidaten: Er was een verschuiving waarbij meer nadruk werd gelegd op de vaardigheden en competenties van kandidaten in plaats van alleen op hun ervaring of opleidingsachtergrond.

  3. Artificial Intelligence in Werving en Selectie: AI heeft een belangrijke rol gespeeld in 2023, vooral in de efficiëntie van het recruitmentproces en het bieden van nieuwe mogelijkheden, zoals de inzet van tools zoals ChatGPT voor werving en selectie.

  4. Werk-Privé balans: Er was een grotere focus op het behouden van een gezonde werk-privé balans, wat belangrijk is geworden voor veel werknemers en een punt van overweging in het recruitmentproces.

  5. Cultuuromslag: Bedrijven hebben een totale cultuuromslag ondergaan, met meer aandacht voor flexibele werkarrangementen en het welzijn van werknemers.

Deze trends geven aan dat er een significante verandering is geweest in hoe bedrijven talent werven en behouden, met een sterke focus op flexibiliteit, technologie en werknemerswelzijn.

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.