cover-image

Werven

Dat doen we samen

Quis autem vel eum
2015
Neque quisquam
370
Neque porro
50k+
Ut enim minima
Infinite
Sed perspiciatis

Werven, dat doen we samen

150
Geholpen bedrijven
400
Geplaatste kandidaten
10
Specialisten die jou kunnen helpen

Open sollicitatie

Wij zijn altijd op zoek naar talent. Voeg een CV toe aan je profiel via onderstaande formulier.

Persoonsgegevens
Contactgegevens

CV

Motivatiebrief

Interesse? Meld je direct aan.

Persoonsgegevens
Contactgegevens
blog-image
Zoek je een topcollega? Vraag het aan de expert: Je eigen medewerker!
Algemeen 05 Sep 2023 door Maarten van Steenbergen
Hoe organisaties medewerkers kunnen betrekken bij het werven van nieuwe collega's Inleiding Het werven van talent is een van de grootste uitdagingen voor bedrijven in de huidige concurrerende markt. Het wordt echter vaak over het hoofd gezien dat een van de beste bronnen voor... Lees verder
blog-image
Het selecteren van het beste teamlid: Effectieve selectiemethodes voor MKB-bedrijven en HR-professionals
Algemeen 07 Jun 2023
Als recruiter of HR-medewerker sta je voor de uitdaging om de juiste kandidaat te vinden die perfect past bij jouw bedrijf en de openstaande functie. Maar een goed selectieproces is natuurlijk nodig om ervoor te zorgen dat je de meest geschikte kandidaten aanneemt.  In deze blog zullen we verschil... Lees verder
blog-image
Waarom kiezen voor een recruitment video?
Algemeen 23 Jan 2023 door Naomi Zweverink
Video’s doen het ontzettend goed op social media, wat natuurlijk al een reden op zich is om recruitment video’s te gebruiken. Daarnaast zijn er echter nog tal aan andere redenen waarom een recruitment video hét middel is om nieuwe collega’s te werven. In deze blog vertellen wij je alles over ... Lees verder

Laatste blogs

Blogs

Waarom kiezen voor een recruitment video?
Waarom kiezen voor een recruitment video?

Video’s doen het ontzettend goed op social media, wat natuurlijk al een reden op zich is om recruitment video’s te gebruiken. Daarnaast zijn er echter nog tal aan andere redenen waarom een recruitment video hét middel is om nieuwe collega’s te werven. In deze blog vertellen wij je alles over de voordelen van een recruitment video.

De voordelen van een vacature video

Het invullen van de video kan natuurlijk verschillen per bedrijf. Wil je een greep uit de werkzaamheden laten zien, informatie geven over het bedrijf óf wil je de collega’s aan het woord laten? Wat je doel ook is, vacature video’s brengen een tal aan voordelen met zich mee:

 1. Authenticiteit

In een video krijgt de kijker een goed beeld van het bedrijf en haar werknemers. Dit is ook veel beter over te brengen door middel van visuele content, dan een tekst. Bovendien kan het in een tekst overkomen als een cliché verkooppraatje. Een video laat in een paar seconde zien wie jullie écht zijn en hoe het is om te werken bij het bedrijf.

 1. Optimaliseer de candidate experience

Scrol je gewoon even voorbij of ben je nieuwsgierig, dan zit je niet op een lap tekst te wachten. Daarnaast kunnen mensen beeld beter verwerken dan tekst. Onderzoek toont dan ook dat 55% van de respondenten enthousiaster zijn wanneer de content vernieuwend is en van goede kwaliteit is. Dit zie je dan ook zeker terug in de reacties.

 1. Eye-catcher

Misschien een open deur, maar video’s trekken veel meer aandacht dan een tekst. Dit is ook voor zoekmachines een belangrijke indicatie. Zo worden vacatures mét video hoger geplaatst in Google dan teksten zonder video, hierdoor word je makkelijker gevonden en zullen meer mensen je vacature bekijken. Daarnaast blijven mensen gemiddeld langer hangen tijdens het kijken van een video dan tijdens het lezen van een vacature tekst. Ook dit is weer een indicatie voor Google dat jouw website het goed doet, wat beloond zal worden met een hogere ranking.

 1. Last, but not least..

Video’s worden niet alleen makkelijker verwerkt dan tekst, maar ook beter onthouden. Onderzoek laat zien dat 95% van de kandidaten de video onthouden, terwijl maar 5% de tekst onthouden.

3,2,1.. Actie!

Wil je meer weten over het maken van een recruitment video en hoe dit bij ons in zijn werk gaat? Neem gerust contact met ons op.

Algemeen – 23 Jan 2023 door Naomi Zweverink
Het selecteren van het beste teamlid: Effectieve selectiemethodes voor MKB-bedrijven en HR-professionals
Het selecteren van het beste teamlid: Effectieve selectiemethodes voor MKB-bedrijven en HR-professionals

Als recruiter of HR-medewerker sta je voor de uitdaging om de juiste kandidaat te vinden die perfect past bij jouw bedrijf en de openstaande functie. Maar een goed selectieproces is natuurlijk nodig om ervoor te zorgen dat je de meest geschikte kandidaten aanneemt. 

In deze blog zullen we verschillende selectiemethoden bespreken en de voor- en nadelen hiervan. Waaronder vandaag, het doen van een assessment, het afnemen van een persoonlijkheidstest en het houden van groepsinterviews.

Assessments

Een assessment is een methode om de vaardigheden van een kandidaat te testen. Dit kan bestaan uit praktische opdrachten, casestudies of technische tests. Het voordeel van assessments is dat ze objectieve maatstaven bieden om de geschiktheid van een kandidaat voor de functie te beoordelen. Ze geven inzicht in de bekwaamheid en ervaring van een persoon op een specifiek vakgebied. 

Echter, een nadeel van assessments is dat ze mogelijk niet altijd alle capaciteiten van een kandidaat kunnen meten. Andere belangrijke kwaliteiten, zoals persoonlijkheidskenmerken en sociale vaardigheden, komen mogelijk niet voldoende naar voren in een puur vaardigheidstest.

Persoonlijkheidstesten

Persoonlijkheidstesten zijn gericht op het identificeren van de kwaliteiten, valkuilen, teamrollen en teambijdragen van een kandidaat. Ze evalueren persoonlijkheidskenmerken, communicatiestijlen en gedragspatronen. Het voordeel van persoonlijkheidstesten is dat ze inzicht bieden in de compatibiliteit tussen een kandidaat en de bedrijfscultuur. Ze helpen ook bij het identificeren van sterke en zwakke punten, waardoor je een beter beeld krijgt van de potentiële prestaties van een kandidaat in de functie. 

Een nadeel is echter dat persoonlijkheidstesten subjectief kunnen zijn en mogelijk geen volledig beeld geven van de complexiteit van een individu.

Groepsinterviews

Een groepsinterview is gericht op samenwerking, openheid en gedrag binnen een groep. Dit geeft inzicht in hoe een kandidaat zich gedraagt en verhoudt tot anderen. Dit is vooral relevant omdat het ook laat zien hoe iemand zich in jouw team zou kunnen gedragen. Het voordeel van groepsinterviews is dat ze de mogelijkheid bieden om te zien hoe een kandidaat functioneert binnen een team, wat cruciaal kan zijn voor bepaalde functies. Tevens kan het inzicht geven in de dynamiek en connectie  tussen potentiële teamleden

Een nadeel van groepsinterviews is dat ze kunnen leiden tot sociaal wenselijke antwoorden of dat extraverte kandidaten oververtegenwoordigd kunnen zijn.

Het combineren van deze selectiemethodes kan helpen om een completer beeld van een kandidaat te krijgen.

Ben jij benieuwd naar wat jij het beste kunt inzetten voor jouw organisatie of welke specifieke test je het beste kunt gebruiken?  Of gewoonweg meer weten? Neem contact op met Maarten van Steenbergen, Eigenaar van RecruitMens en Recruitmentspecialist. Te bereiken op +31624855790

 

Algemeen – 07 Jun 2023
Zoek je een topcollega? Vraag het aan de expert: Je eigen medewerker!
Zoek je een topcollega? Vraag het aan de expert: Je eigen medewerker!

Hoe organisaties medewerkers kunnen betrekken bij het werven van nieuwe collega's

Inleiding

Het werven van talent is een van de grootste uitdagingen voor bedrijven in de huidige concurrerende markt. Het wordt echter vaak over het hoofd gezien dat een van de beste bronnen voor potentiële nieuwe medewerkers al binnen de organisatie aanwezig is: de huidige medewerkers. Bij RecruitMens geloven we sterk in de kracht van 'employee referrals', ofwel aanbevelingen door eigen medewerkers, als een effectieve wervingsstrategie. In deze blog bespreken we waarom dit een waardevolle aanpak is en geven we enkele praktische handvatten om dit in uw organisatie toe te passen.

Waarom eigen medewerkers betrekken?

Vertrouwen en cultuurfit

Mensen zijn eerder geneigd te vertrouwen op de aanbevelingen van hun collega's dan op een vacaturetekst. Een medewerker die iemand aanbeveelt, heeft vaak een goed beeld van zowel de organisatie als van de persoon die hij/zij aanbeveelt, wat de kans op een goede 'cultuurfit' verhoogt.

Kosten- en tijdbesparing

Wervingsprocessen zijn vaak lang en kostbaar. Medewerkers kunnen het proces aanzienlijk verkorten door direct geschikte kandidaten aan te dragen.

Kwaliteit van aannames

Studies hebben aangetoond dat werknemers die via referrals zijn aangenomen, doorgaans langer in dienst blijven en beter presteren dan andere werknemers.

Praktische handvatten voor implementatie

 1. Maak het makkelijk
  Zorg dat het proces om iemand aan te bevelen eenvoudig en toegankelijk is. Dit kan bijvoorbeeld via een digitaal formulier op het intranet of via een speciale app.
 2. Stimuleer met beloningen
  Hoewel de intrinsieke motivatie om het bedrijf te helpen belangrijk is, kan een kleine financiële bonus of een andere vorm van beloning een extra stimulans zijn.
 3. Open communicatie
  Medewerkers moeten op de hoogte zijn van openstaande vacatures en de vaardigheden die daarvoor nodig zijn. Regelmatige updates kunnen helpen om het bewustzijn te vergroten.
 4. Train je medewerkers
  Niet iedereen weet hoe je een goede aanbeveling doet. Overweeg een korte training of workshop om medewerkers te leren hoe ze hun netwerk kunnen aanspreken.
 5. Meet en evalueer
  Meet het succes van uw 'employee referral'-programma om te begrijpen wat werkt en wat niet. Dit kunnen harde KPI's zijn, zoals het aantal aangenomen referrals, maar ook zachte indicatoren zoals medewerkerstevredenheid.
Conclusie
Het betrekken van eigen medewerkers in het wervingsproces heeft verschillende voordelen, van een hogere kwaliteit van nieuwe aannames tot kostenbesparing. Met de juiste aanpak en systemen kan elk bedrijf van deze voordelen genieten. Zoek je meer hulp bij het opzetten van een effectief 'employee referral'-programma? RecruitMens is er om je bij elke stap te begeleiden. Neem contact met ons op voor meer informatie.
 
 
 
Algemeen – 05 Sep 2023 door Maarten van Steenbergen
image-1image-2image3

Waarom
RecruitMens?

Krappe arbeidsmarkt vraagt om RecruitMens

Tijden veranderen, ook in arbeidsland. Vandaag de dag hebben kandidaten het voor het zeggen. Zij kiezen hun nieuwe werkgever steeds bewuster. De hevige concurrentie op de arbeidsmarkt vraagt om meer
Meer dan vacaturesites, referenties en een zoektocht op LinkedIn. Door samen met RecruitMens te werven word jij die werkgever waar professionals simpelweg niet omheen kunnen. Samen halen we het echte verhaal uit jouw organisatie.

Ben je werkzaam bij een bemiddelingsbureau, internationale corporatie of binnen het MKB? Diverse werkgevers kiezen voor RecruitMens. Wij gaan direct aan de slag met het zoeken, aanspreken én vasthouden van talent. Jouw organisatie is ons vertrekpunt. 

Alles voor werkgevers

Krappe arbeidsmarkt vraagt om RecruitMens

Tijden veranderen, ook in arbeidsland. Vandaag de dag hebben kandidaten het voor het zeggen. Zij kiezen hun nieuwe werkgever steeds bewuster. De hevige concurrentie op de arbeidsmarkt vraagt om meer
Meer dan vacaturesites, referenties en een zoektocht op LinkedIn. Door samen met RecruitMens te werven word jij die werkgever waar professionals simpelweg niet omheen kunnen. Samen halen we het echte verhaal uit jouw organisatie.

Ben je werkzaam bij een bemiddelingsbureau, internationale corporatie of binnen het MKB? Diverse werkgevers kiezen voor RecruitMens. Wij gaan direct aan de slag met het zoeken, aanspreken én vasthouden van talent. Jouw organisatie is ons vertrekpunt. 

Alles voor werkgevers

Lorum ipsum!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quam nibh morbi lectus libero, mattis duis. Etiam aliquam, quisque nullam ante sodales nunc. Semper tincidunt eu purus pulvinar in quam. Porttitor ut lobortis in id sit. Volutpat sapien nunc neque vel, consectetur duis ut morbi gravida. Fusce non sit bibendum amet. Diam, purus nec ultrices leo nunc lobortis tellus.

Nemo enim ipsam voluptatem?
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quam nibh morbi lectus libero, mattis duis. Etiam aliquam, quisque nullam. Quam nibh morbi lectus libero, mattis duis. ipsum dolor sit amet.

Heeft u een vraag of opmerking?

Je vraag of opmerking

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Hoe starten wij de zoektocht naar jouw personeel?

Kies je voor RecruitMens dan ervaar je de voordelen van een full-service recruitmentbureau. Samen werven en bouwen aan langdurige en waardevolle relaties zijn voor ons belangrijke zaken. Wat altijd op de eerste plaats staat: wij bieden dé oplossing voor jouw arbeidsmarktvraagstuk.

Of je nu behoefte hebt aan interim recruitment vanuit jullie organisatie of snelle werving & selectie: de huidige arbeidsmarkt vraagt om een strategisch plan van aanpak. Toch kennen deze twee klantwensen wel degelijk verschil. Op zoek naar die ene onvindbare professional die naadloos aansluit op de organisatie en het functieprofiel?

Interim recruitment en recruitment marketing zijn dan een absolute must. De nadruk ligt duidelijk op de werkgeversidentiteit en naamsbekendheid van jouw organisatie in de arbeidsmarkt. Is de openstaande functie minder uniek en snelheid vereist? Dan hanteren wij een werving & selectie-traject zonder al te veel poespas. De nadruk ligt nu minder op de werkgever en meer op de vacature.

At vero eos
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisc ing elit. Urna, lacus, est leo
fusce at tinci dunt ipsum iaculis.
cover-image

Example 2/3, 1/3

Werkwijze recruitment marketing (Samen Werven)

Onze kracht ligt bij het totaalpakket. Van strategie tot campagneontwikkeling én uitvoering. Jouw werkgeversidentiteit vertelt het juiste verhaal aan de doelgroep. Zoeken, aanspreken én vasthouden. Dat is kortgezegd wat RecruitMens doet.

Samen gaan we voor de ideale win-winsituatie. De beste professional voor jouw organisatie. En een kandidaat die voorlopig onder de pannen is bij de werkgever van zijn of haar dromen.

Onze hoofddoelen tijdens het hele traject zijn vrij overzichtelijk:  de beste oplossing bieden en maximale klantbeleving bereiken. Wil je slechts deels gezamenlijk optrekken? Geen probleem. Samen stippelen wij jouw route uit.

Scan

uitgebreide kennismaking aan de hand van recruitmentscan;

Employer brand

vertaling naar positieve employer branding - inzetten op hoge naamsbekendheid;

Strategie

opstellen strategisch plan van aanpak - bepalen doelgroep (wie, wat, waar, waarom en hoe);

Middelenmix

opstellen, uitvoeren, monitoren en bijsturen van ideale middelenmix;

Kandidaten

kandidaten voorstellen, selectiegesprekken voeren en afronden;

Recruitment

evaluatie recruitmenttraject.

Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Zoek jij
een baan?

Start vandaag met je nieuwe job!

 

Ben jij een werkgever en ben jij opzoek naar personeel?

Ik ben werkgever
Vragen? Aarzel niet en neem contact met mij op.

Welke vacatures wil je per e-mail ontvangen?

Jouw locatie
Vakgebied

Hoe vaak?

Lorum ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quam nibh morbi lectus libero, mattis duis. Etiam aliquam, quisque nullam. Quam nibh morbi lectus libero, mattis duis. ipsum dolor sit amet.
job-image
Verkoop Bepaalde tijd, Onbepaalde tijd, Fulltime, Vaste baan Tiel 2.200 - 3.000

Sta jij klaar om je eerste of volgende stap te maken in de verkoop? Heb jij een proactieve mindset en luister jij goed naar de klant? Dan ben jij wellicht onze nieuwe collega! Wij zijn 123werkbladen. Wij hebben inspirati... Lees verder

job-image
Bouw Bepaalde tijd, Onbepaalde tijd, Fulltime, Vaste baan Beusichem

Ben jij die allround lasser met MIG/MAG of TIG ervaring en wil je graag werken aan producten met een hoog afwerkingsniveau en strikte kwaliteitseisen? Ben jij op zoek naar een uitdagende functie binnen een internationaal... Lees verder

job-image
Verkoop, Verkoop Onbepaalde tijd, Onbepaalde tijd, Fulltime, Fulltime, Vaste baan, Vaste baan Kesteren 2.500 - 3.500

Ben jij op zoek naar een veelzijdige en interessante commerciële functie in de IT? Jij bent een echte sales specialist met hart voor de IT. Jij zet graag klantvragen om in oplossingen. Jij bent de verbindende factor voor... Lees verder

HRM Onbepaalde tijd, Parttime IJzendoorn
Administratie Onbepaalde tijd, Vaste baan, Parttime Heteren
management Bepaalde tijd, Onbepaalde tijd, Vaste baan, Parttime Rhenen
Hoofdkantoor
Kerkewijk 65
3901 EC Veenendaal
Kerkewijk 65
3901 EC Veenendaal

Lorum ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur? Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur?

Zij gingen je voor. Waar wacht je nog op?

Maarten van Steenbergen
Eigenaar | Recruitment Specialist
Recruiter img
Maarten van Steenbergen
Eigenaar | Recruitment Specialist

‘Het bij elkaar brengen van de perfecte match tussen werkgever en werknemer geeft mij nog steeds een waanzinnig goed gevoel’. Maarten van Steenbergen is oprichter en eigenaar van RecruitMens. Na een loopbaan van vijftien jaar in de arbeidsbemiddeling, is Maarten begin 2019 gestart met RecruitMens. In plaats van werkzoekenden aan te bieden bij opdrachtgevers, is zijn levensdoel nu om zijn opdrachtgevers zichtbaar te maken op de arbeidsmarkt. Laat zien wie je bent, dan trek je de persoon aan die bij je past. De lijfspreuk van Maarten is: Alleen ga je sneller, samen kom je verder!

Bel me terug

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.